salji

sweet sour relationship

Daisypath Anniversary tickers

love is in the air

Daisypath Wedding tickers

Saturday, May 28, 2011

10 tips menawan hati lelaki yg berstatus in relationship

Ku menunggu
Ku menunggu kau putus dengan kekasihmu
Tak akan ku ganggu kau dengan kekasihmu
Ku kan selalu di sini untuk menunggumu

Cinta itu
Ku berharap kau kelak kan cintai aku
Saat kau telah tak bersama kekasihmu
Ku lakukan semua agar kau cintaiku

Haruskah ku bilang cinta
Hati senang namun bimbang
Ada cemburu juga rindu
Ku tetap menunggu

Haruskah ku bilang cinta
Hati senang namun bimbang
Dan kau sudah ada yang punya
Ku tetap menunggu

Datang padaku
Ku tahu kelak kau kan datang kepadaku
Saat kau sadar betapa ku cintaimu
Ku ‘kan selalu setia ‘tuk menunggumu

Ku tetap menunggu
Ku tetap menunggu
Ku tetap menunggu
Ku tetap menunggu

pernah dengar lagu yg kt atas tu?? tajuknye ku menunggu, penyanyinye rossa.. mesti pernah kan.. kan3?? hehehe.. aku tau ade yg ske n ade yg xske ngn lagu tu.. yang suke tu mestilah girls yg da jatuh hati ngn lelaki yg berstatus in relationship, yg x suke plak cnfirm la yg bf die da kne caras ngn girls laen.. x gitu?? ooppppssss!!! terlebey suda aku ni.. haha

aku nk kasi tips ckit utk girls yg ada hati kat lelaki yg berstatus in relationship ni.. boleh ke? eh, blog aku kn, tentula boleh..

1. setiap kali si lelaki msg, kamu mestila reply.. itu akn mnunjukkan kamu brminat utk msg ngn die.. tapi!!! x payah la start dulu.. itu mnampakkan kamu sngat taksub dgn mereka..

2. same with call.. jwb la yep.. klu xsempat nk angkat, kamu leh msg la lelaki tu wt2 tanye "nape call ni? ade ape2 ke yg leh sy tolong?" ha.. nmpk permainannye..

3. jangan pernah tanye pasal gf si lelaki tu.. xpayahla nk wt2 amek berat tnye soalan2 yg boleh ingtkan die kt gf die.. come on la girls.. tarik rambut dalam tepung mesti slow2 kn? kang klu die jwb ngn perasaan yg berbunga bunga psl gf die, korang gak yg makan dlm.. so, just keep ur mouth shut..

4. don't ever tell him u like him or love him.. let him start first.. bile die da stat tnye cmni kn contoh "u suke kt i x?" so, girls... u all can answer dat question honestly.. klu suke ckp jer suke, jgn nk wt perangai hipokrit sngat la.. perangai camtu simpan2 untuk time laen.. okie?? tu kalu die tanye suke, kalau die tanye cmni "ape hubungan antara kita?" utk soalan ni just jawab kwn biasa.. xpayah nk ckp xtau ke ikut suka hati awk ke or watever la yg berkaitan.. biar diorang rase kita ni bukan perempuan simpanan die.. eh, terkeluar kite plak da.. hehehe

5. bila si lelaki cite pasal gf die, usually mnde yg sedey2 la, mcm gf die wt hal ke, gf die buat tu ke buat ni ke, just iyakan jer, jgn duk mnambah2 kn cite tu.. 1 lagi jgn keluarkan ayat/muka jelez tuu.. simpan taw.. sabar.. kalau nk something, kene sabar kan..

6. bila si lelaki tu ajak keluar berdua, keluar makan ke jalan2 ke teman beli barang ke, ikut jer.. jangan nk wat jual mahal.. ckp nak kan? tapi PERINGATAN yep.. jgn sekali kali biarkan si lelaki tu pimpin tangan kita, pegang sikit pon xleh.. yg ni leh wt jual mahal.. belum pape nk pegang2, shit!! tinggal jer llaki tu ngn gf die, cari bf orang laen plak.. kikiki

7. buat2 la amek berat ckit.. kalau lelaki tu ngadu lom mkn ke, pergi la temankn jap.. tapi guna duit die.. jgn nk bermurah hati sedekahkan duit korang untuk die.. belum jadi milik kita, so harta kita, kita punyerla.. jgn nk kongsi2..

8. jangan terhegeh hegeh kat lelaki.. die datang kite layan, die xdatang jgn dicari.. bia lelaki ni sendiri yang cari kita..

9. ini yg paling penting!!! jgn sekali kali cerita pasal korang ngn lelaki tu kt sape2 la, simpan jer sorang2.. lelaki tu lom jadi milik korang, so berhati hati.. kalau korang cite kat sape2, yg sape2 tu plak xsuke kat korang n die g cite pasal korang ngn lelaki tu kt gf lelaki tu, x ke parah.. musnahla impian korang nk memiliki, kalau si gf tu betol2 strong la.. kalau nk cite sngat pon, tunggu dapat dulu.. taw??

10. last k, biasanya klu korang keep in touch very closely and deeply with guys dat u interested, dalam 2, 3 bulan korang da boleh dapat hati dia.. paling lama pon stngah tahun la.. kalau da lame sngt tu, korang pon leh ilang sabar kn, so cari jela mangsa baru.. hehehe.. bila si lelaki tu da berminat ngn korang, maybe die akn cakap cmni "sy nk hubungan kite lebeh daripada kawan biasa boleh?" jgn terus jawab boleh!! kawal perasaan tu dulu.. ckp kat lelaki tu yg korang xnk berkongsi.. kias2 ckit baru syok kn.. heeee.. pastu pndai2 la lelaki tu pikir sndiri.. tapi korang jgn risau, bile lelaki tu da tnye soalan cmtu, biasanya die da free.. korang just perlukan kepastian jer.. than u can go on with ur relationship..

mesti terdetik dalam hati korang kn pasal aku.. mesti korang rase aku selalu wat dajal cmni.. kn3?? aku x kisah pon korang nk pikir ape.. aku x kan menidakkan yang aku bukan perampas even bf aku sendiri ckp yg aku xrampas die dari gf die.. kalau aku menegakkan yg aku bukan perampas pon, nnt ade jugak anasir2 luar yg x puas hati dgn aku still nk menegakkan benang yg basah cop aku PERAMPAS..

so GIRLS, just do what u can make u happy.. kalau jodoh korang ade dngan lelaki yg berstatus in relationship, lambat laun akan jadi milik korang jugak.. kalau xde, redha jer.. cari jer yg laen..

korang jugak kene ingat, banyk lagi cabaran yg korang kene terime pas korang dapat lelaki tu.. contonye, cabaran dri org yg x puas hati ngn korang, canbaran ngn ex gf si lelaki tu, cabaran ngn kawan2 ex gf lelaki tu n macam2 la.. selesaikan elok2 dan waras.. jgn wt keputusan yg terburu-buru.. happiness will be yours..



p/s: aku sngat hepy dgn bf aku skang aka org yg aku caras.. aku sayang die n aku tau ramai yg akn mendoakn aku akn terime naseb cmni gk satu hari nnt.. tp!!!! jodoh di tangan tuhan, aku percaya tu.. selagi termampu aku akan pertahankan hubungan aku.. kalu satu hari naseb yg org doakn aku tu termakbul, aku akn cuba redha.. hidup mesti diteruskan kn? :) aku just berdoa hope jodoh aku ngn die akan kekal smpai bila2.. amin..



renung-renungkan dan selamat membuat keputusan dalam hidup..

chow!!!


8 comments:

kaffendy said...

mu kutuk aku yuni?

yunie said...

xdok mase nok kutuk mu cni.. mu kn kacik aku.. haha

aLya maNip said...

wei..ko ade tulis "even bf aku pon xde cakap aku rampas dia dr GD dia"hahaha..
ex dia la wei..elok2 sket..haha

tapi aku da tak ske lagu ni sbb aku pernh nmpak de org post kat wall dia lagu ni..hahaha..aku anti lagu ni..

yunie said...

a ah kn.. hehe.. xpla, at least xdla trbakar sngt klu ade yg bace.. ok, aku da stat provoke.. mulut cm sial yuni ni.. haha

haha.. tp ko mng kn mnawan hatinya.. xknla ludah nk jilat balik.. eh, cm celaka plak ayt tu, xkn la da lps nk tngkap balik kn, nice ckit bunyinye.. hehe

Sunah Mohammad said...

perghhhhhhhhhhhhh! entry berani mati!!! hahahahahha~ adehhhhhh... jangan lerr jadi camni... T_T

yunie said...

hehehe.. peace :)

bloomingstargazer said...

hehehe akak suke entry nie...menarik hee.....

yunie said...

thanks kak eja.. heeee... :)

pretty!!!!